24 JANUARI 2017

 

3MD is reeds enkele jaren gestaag aan het groeien. Vooral afgelopen transferperiode kende onze club een echte expansie. Daarom stellen wij in deze rubriek wekelijks twee van onze leden aan u voor. Aan de hand van enkele vragen gaan we in ware "Paul Jambers-stijl" op zoek naar de personen achter de triatleten. In deze eerste editie zijn meteen ons jongste en oudste lid aan de beurt.

1. Hoe ben je terechtgekomen in de triathlonsport, en waarom heb je die keuze gemaakt?

Tobias: Ik heb 6 jaar judo gedaan. Maar begin 2016 brak ik mijn sleutelbeen en het enige dat ik mocht doen was zwemmen, fietsen en lopen. Dan is de stap naar triathlon een logische stap.

Etienne: Ik woon in Dendermonde, en de Ros Beiaardsprinttriathlon vindt dus plaats bij mij in de buurt. Ik vroeg mij af of ik dat ook zou kunnen. Ik heb het dan maar eens geprobeerd.

 

2. Wat is je beste en/of favoriete discipline?

Tobias: Makkelijke keuze: lopen.

Etienne: Dat is een moeilijke keuze tussen fietsen en lopen. Doe toch maar lopen.

 

3. Wat is jouw meest memorabele wedstrijd en waarom?

Tobias: Ik ben nieuw in de triathlon en heb dus nog geen wedstrijden gedaan.

Etienne: De halve van Nieuwkoop. Ik heb toen moeten opgeven na 1 km lopen. Het was stormweer, waardoor ik de man met de hamer tegenkwam.

 

4. Wat was het grootste struikelblok en dus uitdaging om met triathlon te beginnen?

Tobias: Ik hou van nieuwe dingen om te leren en te proberen. Ik ben ook iemand die niet snel opgeeft en als ik iets kies om te doen, dan zet ik daar ook mijn tanden in. Triatlon leek mij een mooie sportieve uitdaging.

Etienne: Dat was een dubbele uitdaging. Ik ben in 2013 begonnen met triathlon. Op dat moment had ik al 10 jaar niet meer gelopen, en had ik nog nooit 500 meter gezwommen.

 

5. Welke bekende triatleet inspireert jou?

Tobias: Ik moet eerlijk zeggen dat ik niet echt bekende triatleten ken.

Etienne: Luc Van Lierde als eerste winnaar van de IM Hawaii.

 

6. Wat is voor jou de ideale beloning na een wedstrijd?

Tobias: Ik drink graag een chocomelk na een wedstrijd of een zware training.

Etienne: Ik ga meestal dezelfde avond uiteten met mijn echtgenote. Dan praten we een beetje na over de wedstrijd.

 

7. Wat zijn je (pre)-wedstrijdrituelen?

Tobias: Ik geloof niet echt in rituelen, maar ik heb wel een zinnetje dat ik altijd in mijn gedachten laat rondgaan: "Je hebt maar één kans hé Van Hecke." Dat geeft mij altijd wat meer motivatie en kracht om net dat tikkeltje harder te gaan.

Etienne: Niets speciaal. Ik ben meestal een beetje zenuwachtig tot aan het startschot. Daarna is dat wel over.

 

8. Wat is je favoriete wedstrijdlocatie?

Etienne: Mallorca. Tot nu toe is dat voor mij altijd een vakantiebestemming geweest. Maar in oktober sta ik aan de start van de 1/2 Challenge Mallorca.

 

9. Welke vraag zouden jullie aan elkaar willen stellen?

Etienne: Welke sport beoefende je voor je bij 3MD kwam? En wat was daarin je beste prestatie?

Tobias: Ik heb altijd judo gedaan. In 2015 was ik derde op het provinciaal kampioenschap. Ik heb ook veel podiumplaatsen behaald op kleinere toernooien. Neem jij vaak deel aan wedstrijden, Etienne?

Etienne: Niet zo vaak. In 2016 waren dat de ploegentriathlon in Doornik, een halve in Nieuwkoop, een kwart in Retie, het clubkampioenschap aan het Donkmeer  en de Halve van Damme.

© 3MD 2017