4 MEI 2017

 

3MD is reeds enkele jaren gestaag aan het groeien. Vooral afgelopen transferperiode kende onze club een echte expansie. Daarom stellen wij in deze rubriek telkens twee van onze leden aan u voor. Aan de hand van enkele vragen gaan we in ware "Paul Jambers-stijl" op zoek naar de personen achter de triatleten. Ditmaal stellen we Stephanie en Dirk aan u voor.

1. Hoe ben je terechtgekomen in de triathlonsport, en waarom heb je die keuze gemaakt?

Stephanie: Door te supporteren voor mijn vriend op wedstrijden kriebelde het wel al lang om te beginnen.

Dirk: Eigenlijk ben ik beetje toevallig in het triatlonwereldje terechtgekomen. Ik zocht in mijn leven nog naar een uitdaging op sportief vlak. Sport was altijd belangrijk geweest in mijn leven maar door omstandigheden was het een beetje op de achtergrond gekomen. Toevallig sprak ik ene Dieter aan op een middag in het zwembad met de vraag of hij iemand kende die me zwemtraining kon geven want eigenlijk kon ik niet/weinig zwemmen. De week nadien was ik op een ochtend zijn eerste "leerling" en was de bal aan het rollen en na vele,vele trainingen sta ik nu toch ergens. Ik heb er nog geen seconde spijt van mijn beslissing gehad.

 

2. Wat is je beste en/of favoriete discipline?

Stephanie: Lopen is mijn beste en ook favoriete onderdeel!

Dirk: Vreemd genoeg is nu zwemmen mijn favoriete onderdeel. Fietsen gaat ook wel maar de knietjes doen soms moeilijk bij het lopen.

 

3. Wat is jouw meest memorabele wedstrijd en waarom?

Stephanie: Mijn eerste triatlonwedstrijd ooit: Dendermonde vorig jaar. Mijn supporters zijn toen afgekomen om mij aan het werk te zien in de gietende regen :-) Zo een eerste wedstrijd vergeet je nooit meer!

Dirk: Ik vergeet nooit de aankomst in Doornik met de ploegentriatlon nu vier jaar gelden. Het was mijn allereerste wedstrijd samen met Rony, Raf, Lewis, Abdi en Davy. Afgezien als de beesten maar het moment dat je aan de finish komt vergeet je nooit. Vorig jaar heb ik mijn eerste 70.3 IM in Weymouth meegedaan en dat was ook eentje om nooit te vergeten. Met dank aan mijn kamergenoot Bruno en supporters Diego en Kathy was dit een weekend dat ik nooit zal vergeten!

 

4. Wat was het grootste struikelblok en dus uitdaging om met triathlon te beginnen?

Stephanie: Het eerste struikelblok waren mijn studies. Na mijn studies was het gebrek aan koersfiets het struikelblok. Gelukkig heb ik ondertussen een goed fietsje gevonden!

Dirk: Door slechte knietjes en rug mocht ik niet meer voetballen,...en zocht ik iets dat wel nog kon. Zwemmen en fietsen was goed voor de knieën en het lopen moest dan ook maar lukken zeker.

 

 

5. Welke bekende triatleet inspireert jou?

Stephanie: Ik vind het geweldig om enkele bekende triatleten te volgen op Instagram. Zo kom je alles te weten over hoe zij trainen, wat zij eten en hoe ze hun vrije tijd spenderen. Mijn favorieten zijn Michelle Vesterby en Richard Murray.

Dirk: Ik heb niet echt een bekende atleet die me inspireert maar ik heb wel oneindig veel respect voor alle mensen van de club die naast hun job en gezin nog de kracht hebben om zo'n grootse prestaties neer te zetten.

 

6. Wat is voor jou de ideale beloning na een wedstrijd?

Stephanie: Pakske friet met een boulet special en joppie saus!

Dirk: Een goeie pint in leuk gezelschap.

 

7. Wat zijn je (pre)-wedstrijdrituelen?

Stephanie: Perskindol smeren op de spieren en een paar rozijntjes eten voor de start.

Dirk: Gewoon rustig blijven en er vol voor gaan tot de rode loper.

 

8. Wat is je favoriete wedstrijdlocatie?

Stephanie: Ik kan uit niet veel locaties kiezen, maar ik zou toch gaan voor Dendermonde! Vooral omdat dit 'op eigen terrein' is.

Dirk: Weymouth vond ik supermooi. Zwemmen in de baai aan de Jurassic Coast en dan fietsen in het mooie landschap van Dorset had toch wel iets.

 

9. Welke vraag zouden jullie aan elkaar willen stellen?

Stephanie: Voor welke trainingen kan je jezelf het moeilijkst motiveren? En aan welke trainingen begin je met goesting?

Dirk: Het is het moeilijkst om motivatie te vinden voor de looptrainingen aangezien dat voor mij de zwaarste trainingen zijn (versleten knieën 😉) en  voor de zwemtrainingen sta ik graag vroeg op. Zwemmen in de ochtend voor het werk vind ik superleuk!

Is het makkelijk om de nodige tijd te vinden om de vele trainingen tot een goed einde te brengen in dit drukke wereldje?

Stephanie: Neen, het is zeker niet altijd makkelijk. Ik vind het belangrijk om op voorhand te weten welke trainingen je gaat doen en deze elke dag opnieuw in te plannen. Ik ben er van overtuigd dat planning essentieel is om het trainen voor triatlon te combineren met werk en privé.

© 3MD 2017