9 AUGUSTUS 2017

 

3MD is reeds enkele jaren gestaag aan het groeien. Vooral afgelopen transferperiode kende onze club een echte expansie. Daarom stellen wij in deze rubriek telkens twee van onze leden aan u voor. Aan de hand van enkele vragen gaan we in ware "Paul Jambers-stijl" op zoek naar de personen achter de triatleten. Ditmaal stellen we Sarah en Walter aan u voor.

1. Hoe ben je terechtgekomen in de triathlonsport, en waarom heb je die keuze gemaakt?

Sarah: Ik heb steeds competitie gezwommen en was op zoek naar een nieuwe uitdaging. Samen met een vriendin schreef ik me in voor de sprinttriatlon Mr T in Gent. Daar heb ik de triatlonmicrobe te pakken gekregen. Nu zijn we 3 jaar verder en de goesting is er nog steeds!

Walter: Na mijn eerste knieoperatie wegens een loopblessure was ik gestart met fietsen in een wielerclubje. Omdat de kwarttriatlon van Mechelen doorgaat op de terreinen van Procter & Gamble, had mijn werk gevraagd of ik niet eens wou deelnemen als fietser in een Trio-groepje op de Business triatlon. Dat was me zo goed bevallen dat ik eigenlijk wel de drie disciplines eens op mijn eentje wou proberen. Deze combinatie van 3 sporten met veel variatie in trainingen maakt het voor mij de meest complete sport. Intussen is triatlon een levenswijze geworden.

 

2. Wat is je beste en/of favoriete discipline?

Sarah: Zwemmen, uiteraard! Het enige onderdeel waar ik soms eens bij de eerste ben :-).

Walter: Het lopen. Mijn pa is vele jaren een goeie marathonloper geweest en reeds in mijn vroege jeugd ging ik geregeld met hem trainen in Buggenhout bos.

 

3. Wat is jouw meest memorabele wedstrijd en waarom?

Sarah: Den Halve van Damme 2016. Het was een lange wedstrijd waar ik een hele zomer naartoe had getraind. Fantastisch gevoel om dan over de finish te lopen, met een ganse bende supporters aan de zijlijn!

Walter: De Full Distance triatlon van Gandia-Valencia. Het was mijn eerste full distance waar ik tevreden was van mijn fietsen. Ik finishte voor het eerst onder de 10u, won mijn agegroup en behaalde er een 16de plaats algemeen. Ik heb een week op een roze wolk geleefd. Mijn eerste Ironman in Kopenhagen in 2015 zal ik echter ook nooit vergeten.

 

4. Wat was het grootste struikelblok en dus uitdaging om met triathlon te beginnen?

Sarah: In het begin had ik af en toe last van blessures in het lopen.

Dirk: Het zwemmen. Toen ik op mijn 40ste besloot om in de triatlon te stappen, kon ik geen crawl zwemmen; op school werd enkel schoolslag aangeleerd. Ik ben dan gestart met enkele privé-lessen bij Ruud.

 

 

5. Welke bekende triatleet inspireert jou?

Sarah: Toen ik meeging naar Kopenhagen om te supporteren voor mijn vriend (de Lau) tijdens zijn Ironman, won Michelle Vesterby bij de dames. Zij liep haar marathon uit met een gigantische 'smile' van begin tot einde. Super om iemand zo te zien genieten en afzien tegelijk.

En uiteraard is Laurens ook wel mijn grote voorbeeld! ;)

Walter: Marino Vanhoenacker. Ondanks zijn ietwat oudere leeftijd heeft hij nog steeds de motivatie en kracht om fantastische resultaten neer te zetten op de lange afstandstriatlon.

 

6. Wat is voor jou de ideale beloning na een wedstrijd?

Sarah: FRIETEN!

Walter: Mijn pa is waarschijnlijk mijn grootste fan en mijn ouders proberen steeds om aanwezig te zijn op een wedstrijd om te supporteren. We hebben de gewoonte om na de wedstrijd samen te gaan eten: steak champignon met frietjes.

 

7. Wat zijn je (pre)-wedstrijdrituelen?

Sarah: Vooral veel stressen en proberen een mooie vlecht in mijn haar te leggen.

Walter: Ik probeer vooral mijn wissels en het traject door de wisselzone te visualiseren en te genieten van de spanning bij de start.

 

8. Wat is je favoriete wedstrijdlocatie?

Sarah: Damme.

Walter: Mallorca. Het is mijn favoriete locatie voor triatlonstages en ik nam er al enkele malen deel aan de Ironman 70.3. Spijtig dat de full distance Ironman er niet meer doorgaat want die stond nog op mijn bucket list.

© 3MD 2017